Velkommen!

0

Your Cart

Du har ingen varer i handlekurven

Utveksling og retur

Vi ønsker at du skal være helt fornøyd med kjøpet

Vennligst sjekk det så snart som mulig etter mottakelse, og ikke åpne tilbehør før du kontrollerer hovedartiklene for størrelsen. Hvis du av en eller annen grunn ikke er helt fornøyd med kjøpet ditt, vil vi gjerne bytte eller returnere det med forbehold om denne returrett.

Utvekslingspolitikk

1. Vi aksepterer utvekslinger for en feil størrelse eller farge innen 20 dager etter den opprinnelige bestillingsdato. Kontakt oss med din bestillings-ID og ordreinformasjon som vil hjelpe deg. Tilbakemelding nå!

2. Du må kontakte oss før du sender varene tilbake, vi gir riktig returadresse. Alle gjenstandene som sendes tilbake til oss, må være i sin opprinnelige stand, ikke slitt, endret eller vasket, med alle koder vedlagt. Slitte eller skitne gjenstander blir returnert tilbake til deg.

3. Vi dekker ikke forsendelseskostnadene for utvekslinger, du vil være ansvarlig for returporto og for fraktporto for frakt av utvekslede varer tilbake til deg. Vi anbefaler at du legger til sporing og forsikring når du sender varer til oss for din egen beskyttelse, da vi ikke kan være ansvarlig for tapte forsendelser. Frakt- og ekspedisjonskostnader refunderes ikke.

4. Send oss sporingsnummer når du sender pakken tilbake.

Returrett

1. Produkter med alvorlig kvalitetsproblem kan returneres og erstattes. Vi vil sende om varene etter at du har gitt oss nok bevis. Imidlertid kan ikke full refusjon aksepteres, håper din vennlige forståelse. Hvis produktene ble skadet av menneskelige faktorer, ville vi ikke godta returen.

2. Du kan returnere produktene dine for full refusjon (minus portokostnader) hvis de er uåpnede og i salgbar stand til adressen nedenfor. Før du returnerer varene, ber vi oss om returadressen.

3. Send oss ​​en e-post med returadresse før du sender varene tilbake, og la oss få vite hvilke produkter du vil returnere. Forsikre deg om at produktene pakkes trygt og sikkert. Vi kan ikke påta oss ansvar for varer som går tapt eller blir skadet under returprosessen. Vi ber derfor om at du ber om et utstedelsesbevis når du returnerer produkter med posten. Når vi har mottatt varene, vil tilbakebetaling bli handlet innen 14 dager.

4. Varer må returneres innen syv dager etter mottakelsesdato-ikke-slitt og inneholde alle originalemballasjen og etikettene. Vi vil kreditere din opprinnelige betalingsmåte, eksklusive 20% lagerbeholdning / behandlingsgebyr, ekspedisjonsgebyr og fraktkostnad fra oss kan ikke refunderes. Alle forsendelseskostnader forbundet med retur av varer er forbrukerens ansvar.

Refusjon

For hele ordre returforespørsler eller avbestillinger mottatt innen 14 dager fra dagen etter levering av bestillingen, vil vi refundere betalingen, inkludert pakke- og portokostnader (med unntak av tilleggskostnader som oppstår hvis du valgte en annen leveringstype enn den minst kostbare type standardleveranse som tilbys av oss). Kjøperen er ansvarlig for kostnadene ved retur av ordreartiklene.

For delvis ordre returforespørsler mottatt innen 14 dager fra dagen etter levering, vil vi tilbakebetale ordrekostnadene. Pakke- og portokostnader kan ikke refunderes. Kjøperen er ansvarlig for kostnadene ved retur av ordreartiklene.

Forespørsler som returneres hele eller delvis om ordre mottatt etter 14 dager dagen etter levering kan aksepteres etter vårt skjønn og en kreditnota eller bytte tilbys. Pakke- og portokostnadene refunderes ikke, og kjøperen er ansvarlig for kostnadene ved retur av ordreartiklene.

Standard pakke- og portokostnader for bytteartikler vil ikke bli belastet med mindre bytteartiklene senere blir returnert til oss for refusjon, i hvilket tilfelle de vil bli trukket fra refusjonen. Ekspressemballasje og portokostnader for bytteartikler må betales på forhånd.

Fremgangsmåte

Hvis du ønsker å kansellere en ordre i henhold til Forbrukeravtalene (informasjon, avbestilling og tilleggsgebyr) forskrifter 2013. Vennligst klikk her for mer informasjon.

For å sende inn en returforespørsel via dette nettstedet, vennligst logg inn på kontoen din, gå til 'Fullførte bestillinger', klikk på 'Return Items' ved siden av den relevante ordren, fyll ut skjemaet og klikk på 'Send Return Request'. Alternativt kan du kontakte oss på telefon eller e-post med bestillingsnummeret ditt, hva du vil returnere og hvorfor du ønsker å returnere det.

Du vil da motta en e-post med din returforespørsel-ID pluss instruksjoner om hvordan du returnerer varene til oss.

Vi vil avtale med deg å enten refundere, erstatte eller bytte varen avhengig av tilgjengelighet.

Vennligst legg returvarene tilbake til oss uten unødig forsinkelse, og under ingen omstendigheter senest 14 dager fra den dagen du kommuniserer din returforespørsel. Vi anbefaler at du bruker en registrert eller spor-og-sporet postmetode som gir tilstrekkelig forsikringsdekning for den bokførte verdien.

Ved mottak av pakken vil vi avgjøre om varen er akseptabel for retur i samsvar med vår policy.

Når vi har mottatt returnerte varene, sender vi deg en e-postbekreftelse, og refusjonen blir behandlet innen 7 dager.

Refusjon vil bli utbetalt med samme betalingsmåte som du brukte for den første transaksjonen. Det kan ta noen ekstra arbeidsdager før bank- og kredittkortsystemet krediterer midlene tilbake på kredittkortet eller bankkontoen din når vi har behandlet refusjonen.

Hvis varen ikke er akseptabel, vil vi returnere den til deg med en forklaring på årsakene til returneringen.